VLOT vzw

 

Vereniging van Leerkrachten Oude Talen

 

 

> Activiteiten >

 

 

 

Promotiefolder Latijn

 

 

 

 

Folder Latijn: iets voor jou?

 

Sinds het schooljaar 2012-2013 stelt de VLOT een promotiefolder voor Latijn ter beschikking van alle scholen, waarin wordt uitgelegd wat er van het vak Latijn precies mag worden verwacht. De folder kan worden gebruikt tijdens kennismakingslessen, opendeurdagen en infoavonden. Met meer dan 50 000 verkochte exemplaren is het duidelijk dat we daarmee tegemoetkomen aan een grote vraag van de leerkrachten Latijn.

 

We willen die folder zeker blijven aanbieden, maar na zeven jaar gebruik, en in het kader van de onderwijshervorming, was het tijd voor een nieuwe versie. Daarbij hebben we rekening gehouden met opmerkingen die we ontvingen. Zo bleek de tekst soms te moeilijk (meer gericht op ouders dan op leerlingen), waren er te weinig afbeeldingen (jongeren leven nu eenmaal in een beeldcultuur) en sprak de lay-out niet echt tot de verbeelding van 12-jarigen. Daarom voerden we enkele ingrepen uit: de tekst werd ingekort en vereenvoudigd, er werden foto's en cartoons toegevoegd en de lay-out werd helemaal op maat gemaakt van onze doelgroep: kinderen van het zesde leerjaar basisonderwijs. Het resultaat is een moderne, aantrekkelijke en verstaanbare folder. Hij telt nu 6 pagina's (A5-formaat) en wordt nog steeds volledig in kleur gedrukt.

 

Je kunt de folder hier inkijken.

 

Om organisatorische redenen wordt deze folder slechts eenmaal per schooljaar aangeboden. Op die manier kunnen we de bestelling, druk en verzending van alle folders bundelen en de kostprijs zo laag mogelijk houden.

 

 

Praktische informatie

 

 

 

Bestellingen

 

Voor het schooljaar 2019-2020 zijn er geen folders meer beschikbaar.